Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 25.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Houtskool barbecues

De houtskool barbecue, nog steeds de meester.

Iedereen kent de houtskool barbecue, en heeft hier waarschijnlijk ook zijn eerste vlees op gebraden. De smaak die afgegeven wordt door een houtskool barbecue is nog steeds onovertroffen door moderne technieken zoals een barbecue op gas of een elektrische barbecue. De rooksmaak is zo populair dat we tegenwoordig ook houtsnippers met een bepaalde smaak toevoegen om maximaal gebruik te maken van de vrijgekomen rook. De houtskool barbecue wordt daarom ook nog steeds doorontwikkeld.

De nieuwe technieken van de houtskool barbecue.

Er is natuurlijk veel verschil in kwaliteit bij een houtskool barbecue, zo haalt u een wegwerp exemplaar gewoon bij de supermarkt. Voor meer kwaliteit bent u bij ons aan het goede adres. Met een ruim assortiment waar merken als Weber en Big Green Egg goed vertegenwoordigd zijn. Deze bieden modellen aan met de laatste innovaties wat de houtskool barbecue betreft. Denk hierbij aan speciale coating om warmte beter te geleiden die tegelijk gemakkelijk schoon te maken is. Om een voorbeeld te geven van recente technieken die gebruikt worden in een moderne houtskool barbecue staat hieronder een kleine opsomming.

  • Hittebestendige dekselgreep
  • Ingebouwde thermometer
  • Innovatieve luchtstromen
  • Zelfreinigende eigenschappen

Een barbecue is niet het zelfde zonder houtskool barbecue

Waar een elektrische barbecue wellicht voordelen biedt voor iemand die snel buiten wat wil bereiden, is de smaak die een houtskool barbecue met zich mee brengt onovertroffen. Daarom zien we dat chefs nog steeds gebruik maken van oude technieken omdat deze bergen meer smaak aan het vlees geven dan dat een elektrische barbecue dat doet. Met name de barbecues van Big Green Egg zijn de absolute top als het gaat om de smaak van het vlees behouden, perfecte garing en toevoeging van de rooksmaak. Het verbaast dan ook niet om te zien dat deze houtskool barbecue steeds vaker zijn entree maakt in de professionele keuken. Test het voor uzelf en kom in aanraking met de unieke smaak van deze fantastische barbecues.