Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

 • Achteraf betalen
 • Veilig betalen
 • 25.000 m² aan showroom
 • Levertijd binnen 2 werkdagen
 • Gratis verzending v.a. € 99,-

Slaapzakken

De slaapzak, de essentie van kamperen

Wanneer u gaat kamperen is de kans zeer groot dat u een slaapzak meeneemt. Zelfs wanneer u zo licht bepakt mogelijk op pad gaat, is een slaapzak onderdeel van uw vaste uitrusting. Een goede slaapzak kan het verschil maken tussen comfortabel en oncomfortabel, maar ook tussen leven en dood. Er zitten namelijk veel verschillende eigenschappen aan een slaapzak waar we normaal niet altijd bij stil staan.

Temperaturen rond de slaapzak

Dat een slaapzak gevuld is weten we, maar weet u ook waarmee? De vulling ziet u niet maar is wel hetgene wat u de bescherming biedt die u nodig heeft. Verschillende vullingsmaterialen hebben ook andere eigenschappen. Zo zijn synthetische stoffen vaak goedkoop maar ventileren deze minder goed dan dat dons dat doet. Zelfs wanneer u de juiste vulling heeft gekozen is het vul gewicht van belang. Als u op reis gaat naar koude bestemmingen is het absoluut noodzakelijk dat uw slaapzak ook gemaakt is om dergelijke temperaturen te weerstaan. Controleer dus altijd de comfort temperatuur voordat u tot aanschaf over gaat. Een aanduiding van het seizoen kan ook al een goed beeld geven in wat voor klimaat het gebruikt kan worden. U kunt in de webshop eenvoudig selecteren op comfort temperaturen.

 • 10°C of meer
 • 0 tot 10°C
 • -10 tot 0°C
 • -10°C of minder

Dubbele slaapzak

De kans is aanwezig dat u niet alleen de wijde wereld in trekt maar met uw partner, om deze reden bieden wij ook duo slaapoplossingen aan. Een 2-persoons slaapzak is uiterst knus en houdt u beiden op temperatuur. Kruip aan het eind van de avond lekker tegen elkaar aan zoals u dat thuis ook kunt zonder dat u beiden vast zit in uw eigen slaapzak. Bestel snel op onze online kampeerwinkel en ga er deze week nog lekker tussenuit met zijn tweeën.

Slaapzak

Om zo lang mogelijk te genieten van uw slaapzak, is het verstandig om enkele zaken in acht te nemen. Hier leest u hoe u de levensduur van slaapzakken verlengd en zo lang mogelijk plezierig kunt slapen.

Slaapzak uit ons assortiment

Een slaapzak is er in verschillende afmetingen en soorten. Er zijn slaapzakken die bestand zijn tegen bizarre temperaturen, maar er zijn ook tweepersoonsslaapzakken verkrijgbaar. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een lakenzak te gebruiken, zoals de Colibri lakenzak. Met een lakenzak blijft uw slaapzak een stuk langer fris! Zo hoeft u niet tijdens uw vakantie uw slaapzak te gaan wassen. Bekijk ons aanbod aan slaapzakken snel!

Tips voor het gebruik van een slaapzak

Een slaapzak is enorm handig om mee te nemen op vakantie en natuurlijk wilt u hier jaren lang van kunnen genieten. Om de slaapzak zo lang mogelijk goed te houden hebben wij voor u een aantal tips opgesteld.

 • Wanneer u de slaapzak wilt gaan wassen, is het van belang dat u erop let van watvoor materiaal de slaapzak is. Dons bijvoorbeeld vraagt om een speciaal wasmiddel
 • Een slaapzak drogen in de droger wordt afgeraden. Wilt u dit toch doen? Was dan altijd op lage temperaturen. Stop bij een donzenslaapzak enkele tennisballen in de droger, zo blijft het dons langer goed.
 • Bescherm de slaapzak zoveel mogelijk voor de felle zon en UV stralen. Dit is namelijk niet goed voor het behoud van het product.

Het kopen van een slaapzak

Wilt u ook heerlijk warm blijven met een slaapzak tijdens de vakantie? Bestel deze dan bij Online-kampeerwinkel.nl. U kunt hier veilig betalen en vervolgens de slaapzak binnen 3 tot 5 werkdagen bij u thuis verwachten. Natuurlijk kunt u ook langs komen in onze showroom met een oppervlakte van 20.000 m². Wilt u meer weten over slaapzakken? Neem dan een kijkje op Slaapzakken.nl!